Tarsus’un Coğrafi İşaretli Lezzetleri Havalimanında

Tarsus’a özgü lezzetlerin sergilendiği etkinlik, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda açıldı. Sergi, 09 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.
MERSİN/EKONOMİ
Tarsus’a özgü lezzetlerin yer aldığı serginin açılışı, fotoğraf sanatçısı Serkan Sarıkef’in eserleriyle gerçekleştirildi. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kürklü ve Çukurova Uluslararası Havalimanı Direktörü Oğuz Oflaz etkinlikte yer aldı.
Açılışta konuşan H. Ruhi Koçak, Tarsus’un tarih ve kültür kenti olmasının yanı sıra güçlü bir gastronomi şehri olduğunu belirtti. Koçak, “Tarsus’a özgü lezzetlerin coğrafi işaret tescilleriyle korunması ve tanıtılması, kentimizin turizm potansiyelini güçlendiriyor. Bu sergiyle, Tarsus’un yöresel mutfak mirasını ulusal ve uluslararası ziyaretçilerimize tanıtmış olacağız” dedi.
Sergide, Tarsus Humusu, Tarsus Kebabı, Tarsus Fındık Lahmacunu, Tarsus Yayla Bandırması, Tarsus Beyazı Üzümü, Tarsus Şalgamı, Tarsus Sarıulak Zeytini, Tarsus Sarıulak Zeytinyağı ve Tarsus Biberiyesi gibi coğrafi işaretli ürünler fotoğraflarla tanıtılmaktadır.
Sergi, 09 Kasım Pazar gününe kadar Çukurova Uluslararası Havalimanı giden yolcu terminalinde ziyaret edilebilecektir.
İlgili Haberler: Denizli İhracatı Ekim’de 413 Milyon Dolar Seviyesine Ulaştı · Toyo Matbaa Mürekkepleri, Avrasya Fuarı’nda